10 råd til skønne børnebilleder

1. Kend dit kamera. Sæt dig ind i hvad dit kamera kan præstere. Husk, det er ikke udstyret det kommer an på, et godt mobilkamera kan også tage skønne billeder af børn. Har I et godt kamera, så eksperimentér med dets muligheder, leg!

2. Væn børnene til du er der med dit kamera fra de er helt små. Når de er større, så lad dem prøve at fotografere dig og gør det til en fælles interesse. Det kan I få mange sjove timer ud af.

3. Fotografér også når børnene har travlt med at lege, uden du gør opmærksom på dig selv. Skift mellem at kalde på dem og være en flue på væggen. Billeder af dine børn der leger uforstyrret er skønne at have. Vent eventuelt til de taber interessen for at du er i nærheden.

børnefotos_viborg

4. Placér dig godt i forhold til dit motiv. Når det er børn du fotograferer, så placér dig i deres højde og i deres nærhed. Bevæg dig rundt, så får du flere forskellige versioner af fotografiet at vælge imellem. Gå tæt på. Undgå at få for meget baggrund med.

Se fotos fra en uddannet fotograf her.

5. Leg med perspektivet. Du kan sagtens lægge dig ned og skyde op ad mod barnet.

6. Vælg dit fokus. Fokus på portrætter er oftest øjenene. Men har du et kamera der kan, er det også spændende at lave andre fokuseringer, f.eks på legetøjet, med barnet ude af fokus.

7. Vælg dit udsnit. Det er en rigtig god idé at vænne sig til at undgå midtercentreret motiv. Faktisk gør det fotografiet mere interessant og harmonisk, hvis du følger reglen om “det gyldne snit”

foto-af-mad

8. Vælg det bedste lys. Ved udendørsfotografering, er det vigtigt at finde steder der ikke lige er i det hårdeste sollys. Det bedste sted er lige mellem lyset og skyggen. Eller vælg at fotografere enten i morgentimer eller sen eftermiddag med blødere lys. Ved indendørsfotografering, så undgå direkte blitz. Brug vindueslyset eller brug blitz der kan bounce op i loftet.

9. Arbejd lidt med dine fotograferi efterfølgende, det er meget sjovere end at se fjernsyn! Der er mange gratisprogrammer til billedredigering som er udmærkede. Leg med lysmængden, farverne, kontrasten eller gør billederne til sorthvid. Vær hård og slet de dårlige og kedelige billeder, så de ikke fylder på din harddisk.

Kreativ og utraditionel fotograf?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s