Foto manipulation

Billedbehandling – en nødvendighed

Der er ikke længere nogen, som diskuterer, om digitalkameraet og dermed digitale billeder er kommet for at blive eller ej. Stort set alle optager i dag billeder digitalt, og vi kan glæde os over, at teknologien på en gang har gjort fotografering nemmere, billigere og mere tilgængeligt. Der bliver taget flere billeder end nogensinde før, og samtidig med denne udvikling opstår behovet for at kunne sortere, arkivere, efterbehandle og mangfoldiggøre billeder hurtigt og effektivt. Her er moderne billedbehandlingsprogrammer en stor hjælp.

Billedets troværdighed
Som udgangspunkt mener vi i TTF, at billeder skal optages med et kamera og ikke laves på en computer. Generelt vil vi hellere arbejde en halv time længere under åben himmel på at få lyset perfekt, end vi vil tilbringe den samme halve time foran computerskærmen. Man er imidlertid naiv, hvis man tror, at man helt kan slippe for computeren.
Vi har stor respekt for billedets troværdighed som medie, og vi kæmper for, at denne troværdighed også viderebringes til kommende generationer. Derfor er vi hårdhændede fortalere for ikke at ændre på virkeligheden, som den ser ud. Denne holdning afspejler sig i vores måde at arbejde med billeder på computeren.

Smukke fotos fra Skanderborg.

kreativ-gravid-foto

Det rigtige program
Det er nødvendigt at vælge et program, der passer til ens behov, før man kan begynde at arbejde med sine digitale billeder på computeren. Programmet skal ikke være for simpelt til at klare de opgaver, man ønsker at udføre, men det skal heller ikke være for kompliceret at bruge, da det vil gå ud over lysten til at arbejde videre med sine billeder.
Umiddelbart kan de fleste computere uden problemer åbne et JPG-billede direkte fra kameraet, men for at få rigtig gavn af alle sine digitale billeder, skal de først overføres fra kameraet og sorteres på computeren. Efterfølgende kan mange af dem med fordel justeres på et billedbehandlingsprogram, så de alle bliver så gode som muligt. Optager man sine billeder i det populære format RAW, skal man først igennem en såkaldt RAW-konvertering.

De sejeste bryllupsfotografer i Danmark lige her.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s